NEW STEP BY STEP MAP FOR MARKA KüLTüRü

New Step by Step Map For marka kültürü

New Step by Step Map For marka kültürü

Blog Article

Markalar ve Sürdürülebilir İnovasyon Kültürü eğitiminin amacı, inovasyon için gerekli temel bir faktörü gözler önüne serebilmek. Bugüne kadar başarılı inovasyon için gerekli unsurlar somut olarak elle tutulabilen süreç, yönetim vs gibi işletme bilimine yönelik öğretilerle sınırlı bırakıldı.

Bu nedenle, birçAlright şirket markalaştırma çabalarının bir bölümünü televizyon yayıncılığı şeklinde doğrudan tüketicilere odaklanacak şekilde değiştirdi. Bu tür kurumsal değişimlerin marka stratejisi üzerindeki etkisini öngören şirketler, artworkık işe yaramayacak basit typeülleri takip edenlere göre website önemli bir avantaja sahip.

Piyasada aynı ihtiyacı karşılayan ve aynı niteliklere sahip birçok ürün bulunabilir. Bu ürünler temel işlev olarak birebir aynı olsalar da isimleri ve öne çıkan özellikleri birbirlerinden farklıdır.

Marka kültürleri de bu kısa yollardan biri işlevini görüyor. Bir kez bir marka kültürünün geleneksel bilgeliğinin bizim “işimizi gördüğüne” (örneğin, marka hikayesine göre her sıcaklıkta iyi çalışan bir deterjan) karar verince, bu varsayımla çelişecek yeni bilgiler aramak ilgimizi çekmiyor. Bu marka tarafından sağlanan kısa yol işe yarıyor, bu yüzden onu kullanmaya devam ediyoruz.

Kültür, toplumların kendilerine özgü olan ve gelecek nesillere aktardıkları maddi veya manevi her şey. Toplumsal mirastır.

Örnek olarak Türk Hava Yolları, logosunda bir kuşu temsil eden symbol kullanmaktadır. HİKAYENİZİ ANLATIN

Bu nedenle markalarda kültürün oluşması durumunda sistem, kişilerden bağımsız olarak, müşteri algısı bozulmadan devam eder.

Onun yerine, bileşenler müşterilerin marka kültüründen çıkardıkları üst üste binen ve birbirine bağlı neticelerdir. O zaman, en başarılı markalar müşterilerine bileşenleri sinerjik bir biçimde birlikte çalışan, tutarlı bir hikâye (böylelikle bütün parçaların toplamından fazla olur) sunanlardır.

Müşterilerin işletmelerin ürünlerini benzer olan ürünler arasında fark etmesini sağlayan ayırt edici bir simge olarak kabul edilebilir. Markanın ana mantığında benzer olanlardan farklılaşma amacı vardır.

Bu noktanın devamı olarak, iyi bir marka kültürü aynı zamanda müşterilerin ürün ve hizmetlerden son derece memnun olduklarını, insanların kendi değerlerini şirketin/markanın değerleri ve kültürü ile özdeşleştirmesini sağlar. HARİKA MARKA KÜLTÜRÜ NASIL OLUŞTURULUR?

Psikolojik bir bakış açısına göre, marka ürünün belli faydalarını vurgulayan algısal bir çerçeve işlevi görür. Bu çerçeve tüketicilerin ürünleri seçmesine rehberlik eder ve ürün deneyimlerini şekillendirir. Markanın kısa yol değeri araştırma maliyetini kayda değer biçimde düşürür ve etkili seçimleri yapmak için sürekli olarak bilgi işleme ihtiyacını azaltır.

Marka mimarisi yaratım aşaması son derece kasıtlı ve sezgisel anlamlar barındıran bir süreçtir. Marka ismi hem anlamlı hem etin kullanıma hizmet eder nitelikte olmalıdır.

Bu süreç, markanın kimliğini ve değerlerini belirlemeyi, görsel ve iletişim dilini oluşturmayı ve bu kimliği tutarlı bir şekilde hedef kitleye aktarmayı içerir.

Tüketiciler asla ürünleri nesnel bir şekilde deneyimlemez. Daha ziyade, marka kültürü, tüketicinin duyularının (görme, duyma, dokunma, hissetme ve koklama) ürünü deneyimleme şeklini şekillendiren bir çerçeve görevi görür. Marka kültürleri duyuya dayalı beğenme (örneğin, ürünlerin tadının nasıl olduğu), kişinin tüketim yaparken hissettikleri ve deneyimin hatırlanan tatmin duygusu üzerinde güçlü bir etkiye sahip olabilir.

Report this page